Entrevista al P. Carles Xavier Noriega

Testimoniatges

Entrevista al P. Carles Xavier Noriega
Entrevista al P. Carles Xavier Noriega

El P. Carles Xavier Noriega va rebre de mans de Mons. Manuel Nin, monjo de Montserrat i ara exarca apostòlic per als catòlics de tradició bizantina a Grècia, l’ordenació presbiteral el passat 4 de novembre. «És un pas més que Déu em demana per sortir de mi i anar a trobar i servir els altres», assegura. Enginyer de telecomunicacions i llicenciat en teologia, especialitzat en monàstica, el P. Carles Xavier és el responsable del diàleg interreligiós de la comunitat benedictina i director de la revista Studia Monastica.

Què creu que pot aportar als altres, com a prevere? Vull pensar que, després d’escoltar, podria donar una paraula des de la pregària, el silenci i l’amor als pares de l’Església i al monaquisme. Però això només és una declaració d’intencions i tampoc no sóc original; hi ha tants monjos i capellans que ja ho fan! A mi encara em queda molt per aprendre, i no només dels llibres.

De què està més agraït a Déu? Que hagi donat sentit a la meva vida. No és que abans fos un tarambana o un bala perduda, però em mancava quelcom; la vida no m’omplia prou, no tenia direcció. Des del moment que vaig redescobrir Déu tot va canviar: cada dia és nou i ple de noves experiències per viure.

Per què es va involucrar en el diàleg interreligiós dins el monestir? Des de jove m’han interessat les religions orientals; amb els estudis també he descobert altres religions i sempre he tingut la sensació que m’empenyien a aprofundir en la meva fe i a ser millor cristià. D’altra banda, només des del mutu coneixement es pot dialogar i comprendre l’altre. Com a monjo puc compartir i entendre amb facilitat les pràctiques i experiències de monjos d’altres religions.

Òscar Bardají i Martín

Full dominical del 3 de desembre de 2017

2303 Visites