URC

La programació presenta una quarantena d'activitats de divulgació del patrimoni cultural de l'Església, que inclouen visites i itineraris guiats, conferències sobre obres mestres o actes de patrimoni immaterial. Les activitats han estat proposades pels 10 bisbats amb seu a Catalunya i compten amb ponents de primer nivell. L'acte de presentació començarà a un quart de dotze del migdia i comptarà amb la participació del Dr. Joaquim Nadal, Director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC).

Aquesta és la primera vegada que l'agenda cultural de Catalonia Sacra es presenta fora de la ciutat de Barcelona. Es recomana que tothom que vulgui assistir a l'acte confirmi l'assistència al correu reserves@cataloniasacra.cat o trucant al telèfon 693 720 202. La presentació anirà seguida de la primera activitat del curs, el retaule del Sant Esperit de la Seu de Manresa.

L'agenda d'activitats de Catalonia Sacra té 4 tipologies d'actes: la "Descoberta" proposa petites rutes guiades que visiten dues o tres esglésies unides per un fil històric o artístic; L'"Obra mestra" és una conferència d'un especialista davant una obra patrimonial de notable valor; les "Visites a la catedral" que mostren alguna part més poc coneguda d'aquests temples i «Patrimoni immaterial» que incorpora a l'agenda el patrimoni immaterial, convidant a assistir a algun acte litúrgic amb rellevant significat cultural.