URC

Claretians. 21.04.2018

Roma, Itàlia. El dia 21 d'abril de 2018, el Sant Pare Francesc ha nominat Consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe al P. Manuel Jesús Arroba Conde, CMF, Presideix de l'Institut Utriusque Iuris de la Pontifícia Universitat Lateranense. Al costat d'ell han estat nominats altres quatre Consultors de la mateixa Congregació.

Aquesta Congregació (http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_pro_14071997_sp.html) està constituïda per un Col·legi de Membres (Cardenals i Bisbes), encapçalat pel Prefecte, assistit pel Secretari, amb l'ajuda del Sotssecretari i el Promotor de Justícia. En ella presten servei diversos Oficials que, sota la coordinació dels respectius Caps de Secció, s'ocupen de les diverses qüestions segons la pròpia competència i les necessitats de la Congregació.

El P. Manuel Jesús Arroba Conde, CMF, pertany a la Província Claretiana de Bètica i resideix actualment a la Comunitat Claretiana del Iuridicum (Roma, Itàlia). Va néixer el 22 de setembre de 1957 en Casas de Don Pedro (Badajoz, Espanya). Va realitzar la seva Primera Professió el 7 de setembre de 1975 i la seva Professió Perpètua el 19 de març de 1981. Va celebrar la seva Ordenació Presbiteral el 17 d'abril de 1982.

Després de la Llicència en Teologia Dogmàtica en la Facultat de Granada (Espanya), va obtenir un doctorat en Utroque Iure a la Pontifícia Universitat Lateranense, on és professor de Dret Processal Canònic, i el President del Institutum Utriusque Juris (una posició que ja va dur a terme de 2002 a 2006); de 2003 a 2009 va ser Degà de la Facultat de Dret Canònic. Professor visitant en el Departament de Dret Canònic de la Facultat de Teologia de Lugano. Director d'Apolinar i membre del Comitè Científic de Commentarium pro Revistas Religiosis, de la Revista Espanyola de Dret Canònic, Ius Missionale i el Monitor Eclesiàstic, així com la Col·lecció d'Estudis Legals “La llei de la història i l'experiència”. Jutge del Tribunal de Primera Instància de la Rectoria Roma, Secretari legal del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica i Consultor de la Congregació per al Culte Diví i els Sagraments, i el Consell Pontifici per als Textos Legislatius. Va ser nomenat pel Papa Francesc membre de la Tercera Reunió Especial dels Bisbes sobre els ‘desafiaments pastorals de la família’. Com a ponent ha participat en nombroses conferències a Itàlia i a l'estranger (https://www.pul.it/team/arroba-conde-manuel-jesus/).

http://www.claret.org/es/p-manuel-jesus-arroba-conde-cmf-consultor-de-la-congregacion-para-la-doctrina-de-la-fe/