URC

Inspirat pels icònics monuments funeraris dels Comtes d'Urgell, que adornaven l'església del monestir de Bellpuig de les Avellanes fins la seva venda al Museu "The Cloisters" a Nova York a la primera meitat del s.XX, aquesta novena edició de les Jornades d'Història de l'Església i la Religiositat del Monestir de les Avellanes es centrarà en el tema de la mort i la vida eterna en el context monàstic medieval.


A través de 8 conferencies, impartides per especialistes de reconeixement internacional, es presentaran diverses aproximacions al tema de la mort i el més enllà, examinant també les actituds medievals cap a la mort, els rituals funeraris, i les preparacions per al Judici Final, des de diversos punts de vista, com són la història, l'art, la litúrgia, els textos i l'arqueologia.


Com cada any, les conferències i els debats estaran complementats per diverses activitats relacionades amb el tema de les actuals jornades: la vida eterna i la mort a l’època medieval. Concretament oferim una visita guiada a alguns panteons i espais funeraris del Comtat d’Urgell. Finalment, no pot faltar el nostre anual sopar medieval que enguany tindrà com a temàtica un àpat funerari baixmedieval, i que estarà seguit d’una actuació teatral al claustre del monestir. Aquestes activitats pretenen aproximar a un públic més ampli la història de l’Església i la religiositat..

Més informació

Bajar archivo Cartell_VII Sopar Medieval.jpg

Bajar archivo Activitats-IXJHMA.jpg

Bajar archivo Tríptic IX JHMA-Impremta - Definitiu - 2018.05.31 - interior.jpg

Bajar archivo Tríptic IX JHMA-Impremta - Definitiu - 2018.05.31 - exterior.jpg