URC

A punt de celebrar el primer aniversari dels actes terroristes del 17A, centrats especialment a les Rambles de Barcelona, volem recordar la nota que va publicar l’URC al mateix dia dels terribles esdeveniments. Remarquem la nostra pregària i el nostre compromís social, sense defugir una preocupació general: un any després encara hi ha molts interrogants i silencis que no han rebut la resposta adient. Com a ciutadania, esperem rebre-la aviat per respecte a les víctimes i per acarar el futur amb més garanties i seguretat.

 

NOTA DE L'URC

La Unió de Religiosos de Catalunya (URC) està consternada per l’atemptat que ha colpejat el cor de Barcelona.

L’acció perpetrada amb una furgoneta ha segat la vida de 13 persones i ferit de gravetat més de 50. Però són moltes més que han estat sacsejades per aquest acte terrorista: els testimonis directes, els que se n’han pogut escapar, els qui han acollit en els seus locals els qui fugien cercant refugi, els qui han atès les víctimes i sobretot els familiars dels afectats. Barcelona i el món es troben corpresos.

La Unió de Religiosos de Catalunya (URC) que representa totes les congregacions religioses presents al nostre país, expressa la seva condemna radical per aquest i qualsevol acte terrorista; el seu condol als familiars de les persones que han perdut la vida i el desig que tots els afectats trobin la força i l'escalf que els permeti refer les seves vides.

Expressem també el nostre compromís, des de cadascuna de les nostres institucions i comunitats, de continuar sent constructors de pau i de concòrdia i oferir l'ajuda que calgui. Creiem profundament que l'amor, la justícia i la pau són molt més forts que l'odi, la violència i la destrucció. Així doncs, des de la fe, continuarem pregant i treballant per generar l’harmonia que ens permet conviure plegats sense que ningú temi  a ningú.