URC

El dia 15 de setembre, a partir de les 10.00 hores i fins a la mitjanit, quaranta comunitats i entitats religioses de Barcelona participaran en la tercera edició de "La nit de les religions". Serà, com a les edicions anteriors, una jornada de portes obertes i d’activitats organitzades per conèixer i interaccionar amb la diversitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions de molts veïns i veïnes de la ciutat.

La Nit de les Religions té com a objectiu principal promoure espais de trobada entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses de Barcelona, amb la voluntat de crear espais per al diàleg i per al coneixement de la diversitat religiosa i cultural, lluny de les imatges sovint distorsionades de les diferents tradicions religioses que conviuen a la ciutat.

Entre les activitats organitzades, hi ha previstes visites guiades, tallers, actuacions musicals i teatrals, conferències i degustacions de menjar típic. L’acte inaugural serà el mateix dissabte 15 de setembre, a les 12.00 h, a la Sala Martí l’Humà (plaça del Rei, 1), i constarà de la conferència “El llegat de Raimon Panikkar”, a càrrec del filòsof i escriptor Jordi Pigem, i de l’espectacle musical del grup BCN World Music Project, amb cançons de diverses cultures del món. Per assistir a l’acte inaugural cal inscripció prèvia a través del formulari .

A través del diàleg interreligiós i intercultural, La Nit de les Religions posa de relleu que la diversitat religiosa enriqueix i forma part de la identitat de Barcelona. La iniciativa, patrocinada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social de “la Caixa”, l’ha organitzat l‘Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), a través del lideratge del seu grup de joves.

Podeu seguir tota l’actualitat a les xarxes a través de #nitreligions2018.

Programa

Formulari d'inscripció a l'acte inaugural