URC

Cada any, després de l’assemblea de CONFER, tenim la nostra assemblea de les Superiores Generals d’Espanya i Portugal. A Espanya estem 137 Superiores Generals i a Portugal 16. La USGEP està dins de la UISG (Unió internacional de superiores generals). Normalment, aquesta assemblea la fem a la casa de les germanes del Amor de Dios a Madrid. Aquesta vegada vam assistir unes 90 germanes.

És una trobada fraterna i amical, que dura un dia i mig, on hi ha una part d’assumptes propis de l’assemblea: informes de la presidenta, de la secretària, informe econòmic, i tràmits estatutaris, com quan s’han d’escollir les delegades. Després hi ha una part de formació i de lleure.

Aquest any hem tingut al Gà Antonio Botana, de La Salle, que ens va parlar sobre: “LA MISIÓN COMPARTIDA CON LOS LAICOS, HOY EN LAS CONGREGACIONES RELIGIOSAS. Animación y acompañamiento para la misión compartida.” El germà Antonio és un expert en aquest tema, en el que porta treballant molts anys. Ens va donar unes línies clares i precises, del que és avui compartir la missió i el carisma amb els laics. Ell parla de família carismàtica. Li vam agrair molt el seu acompanyament i clarividència.

La tarda-nit del primer dia vam tenir el concert-pregària amb la Gna. Glenda. Va ser un goig poder compartir amb ella aquella estona.

Com a Catalunya estem un bon nombre de superiores generals, sempre és una satisfacció poder-nos trobar per compartir tot el que tenim en comú. Ho fem a la URC a casa nostra, a la CONFER i a la USGEP a Madrid, i a la UISG a Roma.

Com diu el cant: “Agermanats anirem caminant.....”

Consol Muñoz