URC

Quedeu-vos a la ciutat fins que sereu revestits de la força que us vindrà de dalt (Lc 24,19). L'evangeli de Lluc que seguim aquest any acaba deixant els deixebles a l'expectativa. Han vist el Ressuscitat, han menjat amb Ell, saben que la creu no ha tingut la darrera paraula. Però han d'esperar. Aparentment, als ulls del món, Jesús és mort, i el seu grup està desfet o atemorit. Només ells han viscut una història diferent, o saben que la història no ha fet més que començar. La força que vindrà de dalt els mourà a donar testimoni, però no canviarà l'actitud d'expectació. Jesús endut al cel tornarà (Fets 1,11).

Aquests dies, d'ençà que sóc a la junta de la URC i que participo en trobades de provincials i delegats de les diferents congregacions, la imatge dels deixebles reunits, sigui a Galilea entorn de Jesús, sigui a Jerusalem la vigília de Pentacosta, m'ha vingut sovint a la ment. Passem moments no del tot fàcils, tot i que és possible que cap moment de la història ho hagi estat. Però en el fons de les preocupacions pròpies del moment, batega en nosaltres, i així ho percebo sovint quan ens trobem, aquest coneixement secret que la història acaba bé, que ja ha acabat bé anticipadament en la Resurrecció del Senyor. Hi ha una pau i una benaurança que brollen de la presència secreta de Jesús on dos o tres es reuneixen en el seu nom.

A la passió segons sant Joan, el do de l'Esperit es troba ja en la mateixa creu del Senyor (Jn 19,30). Obrim-nos a rebre'l, doncs, en tota dificultat i sofriment. Deixem que ens obri perspectives inesperades, que ens trenqui els esquemes, que ens ensenyi les llengües per anunciar la notícia de la Pasqua, saben que Ell és a la dreta del Pare, però que al mateix temps és amb nosaltres cada dia fins a la fi del món (Mt 28,20).

Bona Pasqua!

Fra Eduard Rey, caputxí, president de l’URC