URC

La Unió de Religiosos de Catalunya us anuncia la propera jornada de formació permanent de l’URC-CEVRE.

« Com evitar el naufragi en el món de la postveritat»

La veritat sembla que s’ha convertit en una més de les mercaderies que tenim al nostre abast: actuem com si estiguéssim convençuts que podem adquirir la veritat que més ens convingui, la més còmoda, la que menys desestabilitzi els nostres prejudicis. És allò que es coneix com a postveritat, un concepte que ha connectat de manera admirable amb el consumisme que caracteritza la cultura actual. La validesa d’un discurs no té ja res a veure amb antigues adequacions entre allò que es diu i la realitat dels fets. Té a veure amb el poder. La veritat del discurs només depèn que tinguem prou poder per comprar-la i, després, per fer-la valer, per imposar-la. La voluntat alliberadora que comportava el good bye a la veritat, en realitat, ha estat ben paradoxal: ha contribuït a alliberar aquells que ja eren lliures (i a sotmetre encara un xic més aquells a qui, en teoria, havia d’alliberar).

a càrrec de

Joan García del Muro Solans

Joan Garcia del Muro Solans (Lleida, 1961) és un filòsof català i un dels assagistes més guardonats en literatura catalana. És doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona amb Premi Extraordinari de Doctorat l'any 1993 i professor de Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i a l'Institut Obert de Catalunya.

Publicacions   Ser y conocer, Barcelona: PPU, 1994; Història de la Filosofia, Lleida, Granica, 1997; El pensament ferit (Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta 1999), AlziraEdicions Bromera, 2001; Totalitarisme postmodern (Premi Ernest Lluch a la Cultura i els Drets Humans, 2001); Ficcions Còmplices (Premi Joan Fuster d'assaig 2003), València: Edicions Tres i Quatre, 2004; "El pensament creacionista en les tres religions monoteistes" a Conviure, Barcelona, Edicions de la Universitat Ramon Llull, 2004; Com ens enganyem. La ceguesa voluntària en les societats contemporànies (VIII Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta), Alzira: Bromera, 2007; Menú del dia: carn de canó - Set estudis sobre metafísica del consumisme (Premi nacional d'Andorra d'assaig Sant Miquel d'Engolasters), Lleida: Pagès Editors, 2010; La generació easy o de l'educació en l'era del buit (Premi Joan Profitós d'assaig pedagògic 2013); Santo Tomás de Aquino, Barcelona, RBA, 2016.; Pensar el Totalitarisme, MiniOps de l'Institut Obert de Catalunya, 2016; Soldats del no-res (Premi Joan Fuster d'assaig 2016), València: Edicions Tres i Quatre, 2017; Good bye, veritat (Premi Josep Vallverdú 2017), Lleida, Pagès Editors, 2018.

Data: 19 d’octubre de 2019, dissabte.

Hora: 9.45-13.30

Lloc: Salesianes - Col·legi Santa Dorotea (Passeig Sant Joan Bosco, 24 - Barcelona).

 

Pas 1 - Inscripcions: Unió de Religiosos de Catalunya. Correu electrònic: urc.info@gmail.com

Tot indicant el nom i cognoms de la persones o persones participants i la institució a la que pertanyen.

Pas 2 - Pagament 10 €: Ingrés o transferència bancària al número de compte de “la Caixa”

IBAN: ES 37 2100 3040 0622 0034 0826

Indiqueu el nom i el cognom de la persona que s’hi inscriu i al costat les lletres  JGM