Taula rodona: Desarmar els inferns. Practicar la noviolència de Jesús avui

Taula rodona: Desarmar els inferns. Practicar la noviolència de Jesús avui


26/02/2018

Activitats

Hora 19:00
Lloc:  Cristianisme i Justícia. Barcelona
Organitza:  Cristianisme i Justícia. Carrer Roger de Llúria 13, 08010, Barcelona
 

En el darrer quadern publicat pel centre d'estudis Cristianisme i Justícia, s’explora una tercera opció, la de Jesús, que escapa a la comprensió d’aquestes dues opcions: és la via de la noviolència activa (NOVA), que exigeix lucidesa i creativitat, fe i constància.

L’autor és el jesuïta Joan Morera Perich, que parteix de la tradició bíblica per trobar-ne els fonaments. Ho fa, en primer lloc, a través de la figura del Servent Sofrent que trobem al profeta Isaïes i que podia haver inspirat Jesús. La lectura d’aquests textos ens parla del sofriment de la víctima, que actua com un mirall sostingut de cara a qui exerceix la violència, retornant-li el seu propi rostre monstruós, en una acció que pretén pertorbar-li la consciència i transformar el botxí. 

Aquesta publicació es presenta el proper 26 de febrer a Barcelona, amb un acte en el que participaran Pepe Beunza, primer objector de consciència al servei militar per motius polítics a l’estat espanyol i Cécile Barbeito, investigadora de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. Moderarà l'acte Sonia Herrera Sánchez.